Skip to content

Tip Tuesday: controleer of het franchisecontract nog actueel is

Hoe actueel is jouw franchisecontract? We raden je aan regelmatig te controleren of jouw franchisedocumenten nog up-to-date zijn. Maar waar moet je op letten? Zeker met de afloop van de overgangsperiode van de nieuwe franchise wetgeving in het vooruitzicht is goed om te kijken of de bestaande overeenkomsten nog actueel zijn.

Franchisedocumenten

Als franchisegever werk je samen met jouw franchisenemers. Het is noodzakelijk om je ideeën goed vast te leggen en duidelijke afspraken te maken. Een franchiseovereenkomst of franchisecontract is dan ook onmisbaar. Een goede vastlegging van de franchisedocumenten is nodig om misverstanden en onnodige discussies tussen franchisegever en franchisenemers te voorkomen.

Als het contract en het handboek eenmaal is opgesteld, moet je niet vergeten om deze regelmatig te checken. Is hetgeen wat je destijds hebt vastgelegd nog actueel? En zijn jouw ideeën over jouw formule nog hetzelfde? Onze tip: leg in je agenda een checkmoment vast.

Update franchise handboek en overeenkomst

Wij bieden je ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van jouw franchiseformule en controle van bestaande documenten. Want ontwikkeling vraagt om een regelmatige update. In nauw overleg met jou scherpen we de bestaande businessplannen aan. Ook screenen we de huidige documenten, zoals franchiseovereenkomsten, contracten en het formulehandboek.

Continuïteit formule

Daarbij adviseren wij je ook over de continuïteit van jouw formule. Binnen ons team hebben we experts op het gebied van onder meer (interim) formulemanagement, managementinformatiesysteem en werving en selectie. Maar alles begint bij de basis. En dat is een goed franchisecontract en een transparant franchisehandboek.

Wij begeleiden je graag bij het maken van de volgende stap. Wil je jouw documenten laten checken of weten welke gevolgen de nieuwe franchisewetgeving voor jou hebben? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of bel ons nu meteen op 085-4011699.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.