Ga naar hoofdinhoud

Met onze kennis en ervaring leren we je franchisen.

Daar begint het mee

Het onderste uit de kan halen om jouw franchise-ideeën succesvol in de markt te zetten: dat is ons ultieme doel en de grootste drijfveer. Wij geven je graag franchise advies. Met onze ruim 25 jaar ervaring bij diverse ondernemingen begeleidt De FranchiseAdviseur je professioneel en zorgvuldig gedurende het proces van formule-ontwikkeling. Uiteraard wordt niet enkel bij de start van jouw franchisereis het advies ingezet. Ook tijdens de groeifase en bij alle obstakels die je op jouw route tegenkomt, zijn wij jouw rechterhand en jouw rots in de branding.

Neem contact op
of bel direct: 085 401 1699
Een groep mensen luisteren aandachtig naar een spreker terwijl ze op stoel zitten
Illustratie van een doolhof en uitgebeeld hoe je deze moet volgen, bovenop zit een ijsvogel

Alle spelregels goed vastgelegd.

Start je als ondernemer met franchising? Dan kun je sneller groeien met minder risico’s. Investeringen liggen grotendeels bij franchisenemers. Daarbij is het voor beide partijen wel belangrijk dat je de spelregels goed vastlegt. Dat doen we in een franchisehandboek én in een juridische franchiseovereenkomst.

De spelregels zorgen voor structuur en houvast, maar kunnen gedurende de samenwerking worden aangepast. Daarom leggen we deze spelregels vast in het franchisehandboek.

Ontdek De Franchise Adviseur

De juiste tools voor een goed fundament.

Onze Toolbox.

Haalbaarheidsplan

We onderzoeken of er markt is voor je franchiseformule. Ook kijken we naar concurrentie, investeringen, risico’s en kansen. Zijn de plannen haalbaar? Dan kunnen we meteen door. Als er twijfels of knelpunten zijn, nemen we die samen weg.

Franchisehandboek

Om onduidelijkheden te voorkomen, staan alle spelregels beschreven in een franchisehandboek. Deze zijn verdeeld over 19 bedrijfskundige onderdelen, zoals marketing, ICT en overlegstructuren. Goed om te weten: dit franchisehandboek is een verplicht onderdeel van elke formule.

Geheimhoudingsverklaring

Om te voorkomen dat een kandidaat franchisenemer na verkennende gesprekken je formule (of onderdelen daarvan) met anderen deelt, stellen we een geheimhoudingsverklaring op. Voor sommige is dit document beter bekend als een Non-Disclosure Agreement (NDA) en maakt onderdeel uit van de Pre Contractuele Fase.

Canvas strategisch businessmodel

We maken een fictieve foto van je bedrijf over 3-5 jaar, waarbij we je businessmodel beschrijven in de ideale wereld. Dit geeft perspectief en helpt koers bepalen. Om het ideaalbeeld waar te maken, zetten we ambities om in actiepunten en kpi’s en beschrijven we hoe de beloftes aan de markt waargemaakt kunnen worden. Elke dag weer…

Werving en selectie

We begeleiden je bij de zoektocht naar nieuwe franchisenemers. Belangrijke troeven hierbij: ons uitgebreide netwerk en kennis van de franchise markt. Zijn we in gesprek met een kandidaat? Dan kijken we vooral naar de persoon en bewaken het pre contractuele toetredingsproces. Daarnaast geven we zekerheid in het proces door onze ervaring en expertise toe te passen op de toetreding.

Benchmark

Met een benchmarkonderzoek vergelijken we franchisenemers op 5 vlakken: klant, financieel, interne processen en innovatie en leren. Wie doet het goed en wie niet? En waarom is dat zo? Met de verkregen inzichten kun je gericht bijsturen: per locatie of voor de complete formule. Benchmark is een belangrijk instrument voor franchisenemers om inzicht te verkrijgen in hun prestaties en voor franchisegevers een belangrijke toegevoegde waarde.

Update franchisedocumenten

Je formule is continu in ontwikkeling, dus je documenten moeten dat ook zijn. In goed overleg scherpen we deze voor je aan. Ook checken we belangrijke franchisedocumenten periodiek voor je, zoals het franchisehandboek en juridische overeenkomsten zoals geheimhoudingsverklaring en franchisecontract.

Commissies

Met verschillende commissies op operationeel niveau worden taken en verantwoordelijkheden duidelijk en vergaderingen effectiever. We helpen je deze commissies samenstellen en monitoren de voortgang binnen iedere werkgroep.

Strategie en positionering

De beste aanpak begint met de juiste strategie. Dat geldt ook voor het ontwikkelen van een franchiseformule. Waar liggen kansen en bedreigingen? En hoe ga je ermee om?

Illustratie van een ijsvogel

Verdienmodel

We werken het verdienmodel voor zowel franchisegever als franchisenemer uit. Daarbij is het belangrijk dat de fee die je ontvangt in evenwicht is met jouw toegevoegde waarde. Want alleen dan is de formule toekomstbestendig.

Franchiseovereenkomst

Alle rechten en plichten die in het franchisehandboek staan, leggen we vast in een waterdichte franchiseovereenkomst: juridisch correct en up-to-date. Documenten zoals de algemene betalingsvoorwaarden, inkoopovereenkomsten en intellectuele eigendomsrechten, rayoneringen nemen we op als bijlagen.

Formulemanagement

Omdat een formule continu in ontwikkeling is, blijven we meedenken over verbeteringen en vernieuwingen. En ook zorgen we ervoor dat alle documenten up-to-date blijven, franchise handboek bijgewerkt wordt en de jaarplannen uitgevoerd worden. Staat er veel te gebeuren? Dan kunnen we deze werkzaamheden ook als interim-formulemanager uitvoeren in verschillende vormen.

DISC-model

Wil je weten of een franchisenemer bij de formule past? Dan kijken we niet alleen naar kennis en ervaring, maar met het DISC-model ook naar gedrag. Hoe leer je elkaar beter begrijpen, je sluit immers een overeenkomst voor meerdere jaren met elkaar. Dit model is overigens ook inzetbaar op andere gebieden: van coaching en verkoop tot bedrijfscultuur en leiderschap.

Precontractueel Informatie Document (PID)

Volgens de Wet Franchise moet je tijdens de precontractuele fase alle relevante informatie delen met een kandidaat franchisenemer. Dat kan via een PID. Ons proces is zo ingericht dat een extra PID niet noodzakelijk is. Je moet echter wel minimaal vier weken een stand still periode in stand houden, die ook ingebouwd is in onze procedures.

Franchisevereniging

We richten een franchisevereniging op als professioneel overlegorgaan, waarbij we vaak als onafhankelijk franchise specialist de voorzittersrol nemen. Het bestuur behartigt de belangen van alle aangesloten leden op het gebied van bijvoorbeeld formulemanagement, contracten en fees en vormt een gespecialiseerde toevoeging op de kennis van de franchisenemers op het gebied van franchise. (je haalt meer kennis in huis/aan tafel)

Mediation

Is er een conflict tussen franchisegever en franchisenemer? Dan treden we op als mediator: we analyseren de ontstane situatie en bemiddelen onafhankelijk. Met onze kennis en ervaring weten we probleemsituaties snel te localiseren.

Begeleiding en coaching

We ondersteunen je met inhoudelijke adviezen en praktische tips. Daarbij kun je rekenen op onze betrokkenheid en profiteren van onze jarenlange specialistische ervaring op het gebied van franchise.

Export

Wil je internationale groei met franchise? Elk land heeft zo zijn eigen wetten en regels, die onder meer invloed hebben op contracten, belastingen en het verdienmodel. Wij zoeken dit tot op de bodem voor je uit. Er zijn verschillende manieren om Internationaal te groeien en daar helpen we graag bij met onze kennis en ervaring.

De hoogste tijd om samen, nieuwe ambities te ontdekken.

Deze franchisegevers gingen je voor.

De FranchiseAdviseur heeft ons modellen aangeleverd voor de franchiseovereenkomst en het franchisehandboek. Daarnaast hebben zij met kritische opmerkingen en een open gedachte op onze werkwijze de beschrijving van de HKB Franchiseformule verder aangescherpt en veel zaken inzichtelijk gemaakt.

HKB

Franchise lijkt heel simpel maar is een complex concept waar ook veel wet- en regelgeving bij komt kijken. Omdat wij al vrij snel van mening waren dit niet zelfstandig te kunnen, kwamen wij in contact met de Franchiseadviseur. Onze verwachting om in het gehele proces van A tot en met begeleidt te worden is daarin volledig waargemaakt.

Philip Voogt
Maatje voor de Zorg

De begeleiding vanuit De FranchiseAdviseur was buitengewoon goed. Er ligt nu een heel mooi en goed franchisehandboek, wat zonder hulp van De FranchiseAdviseur niet was gelukt.

Gwenny Hoebe
FreshPc Nederland BV

Wij kunnen De FranchiseAdviseur aanraden, zelfs bij een bewezen en doorontwikkelde franchiseformule, om de puntjes op de ‘i’ te zetten en de onderlinge samenwerking naar een professioneler niveau te brengen.

Curves

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.