Skip to content

De zekerheid dat je de juiste keuze maakt.

Daar begint het mee

Voordat je een meerjarige intensieve samenwerking aangaat, zetten we alle voor- en nadelen voor je op een rij. Dan weet je precies waar je aan begint.

Ontdek De Franchise Adviseur
Mannen en vrouwen bespreken zaken en zitten aan tafel met boeken, rekenmachine en tablet
Illustratie van een vrouw met een verrekijker waar een ijsvogel op zit

Begeleiding tijdens het complete toetredingsproces.

Aansluiten bij een formule is een weloverwogen stap die je niet iedere dag zet. Daarom begeleiden we je bij het toetredingsproces van A tot Z. Dat begint met een check of franchisen écht bij je past en op welke manier precies. Als we daarna een formule op het oog krijgen, lichten we deze helemaal door. We onderzoeken of de inhoud bij je past, of er voldoende perspectief op rendement is én of alle documenten in orde zijn. Gaan we ervoor? Dan ondersteunen we je tot en met de ondertekening van de franchiseovereenkomst.

De juiste tools voor een goede start.

Onze Toolbox.

We werken het verdienmodel voor zowel franchisegever als franchisenemer uit. Daarbij is het belangrijk dat de fee die je ontvangt in evenwicht is met jouw toegevoegde waarde. Want alleen dan is de formule toekomstbestendig.

Franchiseovereenkomst

Alle rechten en plichten die in het franchisehandboek staan, leggen we vast in een waterdichte franchiseovereenkomst: juridisch correct en up-to-date. Documenten zoals de algemene betalingsvoorwaarden, inkoopovereenkomsten en intellectuele eigendomsrechten, rayoneringen nemen we op als bijlagen.

Canvas strategisch businessmodel

We maken een fictieve foto van je bedrijf over 3-5 jaar, waarbij we je businessmodel beschrijven in de ideale wereld. Dit geeft perspectief en helpt koers bepalen. Om het ideaalbeeld waar te maken, zetten we ambities om in actiepunten en kpi’s en beschrijven we hoe de beloftes aan de markt waargemaakt kunnen worden. Elke dag weer…

Benchmark

Met een benchmarkonderzoek vergelijken we franchisenemers op 5 vlakken: klant, financieel, interne processen en innovatie en leren. Wie doet het goed en wie niet? En waarom is dat zo? Met de verkregen inzichten kun je gericht bijsturen: per locatie of voor de complete formule. Benchmark is een belangrijk instrument voor franchisenemers om inzicht te verkrijgen in hun prestaties en voor franchisegevers een belangrijke toegevoegde waarde.

Commissies

Met verschillende commissies op operationeel niveau worden taken en verantwoordelijkheden duidelijk en vergaderingen effectiever. We helpen je deze commissies samenstellen en monitoren de voortgang binnen iedere werkgroep.

Illustratie van een ijsvogel

Franchisehandboek

Om onduidelijkheden te voorkomen, staan alle spelregels beschreven in een franchisehandboek. Deze zijn verdeeld over 19 bedrijfskundige onderdelen, zoals marketing, ICT en overlegstructuren. Goed om te weten: dit franchisehandboek is een verplicht onderdeel van elke formule.

Begeleiding en coaching

We ondersteunen je met inhoudelijke adviezen en praktische tips. Daarbij kun je rekenen op onze betrokkenheid en profiteren van onze jarenlange specialistische ervaring op het gebied van franchise.

DISC-model

Wil je weten of een franchisenemer bij de formule past? Dan kijken we niet alleen naar kennis en ervaring, maar met het DISC-model ook naar gedrag. Hoe leer je elkaar beter begrijpen, je sluit immers een overeenkomst voor meerdere jaren met elkaar. Dit model is overigens ook inzetbaar op andere gebieden: van coaching en verkoop tot bedrijfscultuur en leiderschap.

Update franchisedocumenten

Je formule is continu in ontwikkeling, dus je documenten moeten dat ook zijn. In goed overleg scherpen we deze voor je aan. Ook checken we belangrijke franchisedocumenten periodiek voor je, zoals het franchisehandboek en juridische overeenkomsten zoals geheimhoudingsverklaring en franchisecontract.

Mediation

Is er een conflict tussen franchisegever en franchisenemer? Dan treden we op als mediator: we analyseren de ontstane situatie en bemiddelen onafhankelijk. Met onze kennis en ervaring weten we probleemsituaties snel te localiseren.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.