Skip to content

Vind de franchiseformule die bij u past!

Droomt u van een eigen onderneming? Maar gaat u het liefst met een bekend product of dienst aan de slag? Word dan franchisenemer! Franchisenemer zijn heeft veel voordelen. Lees mee en kom erachter welke voordelen franchise heeft en welke formules nog enthousiaste franchisenemers zoeken.

Wat is een franchisenemer?

Kort gezegd is een franchisenemer een ondernemer die een contract sluit met de eigenaar van een bepaalde handelsnaam, oftewel de franchisegever. De franchisegever geeft de franchisenemer het recht om een zaak met dezelfde handelsnaam te runnen.

Voordelen

Het opstarten van een franchisevestiging is relatief eenvoudig, maar onderschat het nooit. Net als bij een eigen zaak moet je ondernemend zijn, goed op de hoogte en achter uw product of dienst staan. Wel heeft franchise vele voordelen. Wij sommen er een aantal voor u op:

  • Een groot voordeel is de naamsbekendheid. Mensen kennen het product of de dienst vaak al.
  • Veel zaken zijn door de franchisegever goed geregeld. Denk hierbij aan onder andere marketing, ict en vaak ook de backoffice.
  • Doordat een franchisegever groot in kan kopen, kunnen zij betere prijzen afdwingen bij leveranciers. Dit inkoopvoordeel heeft weer effect op de verkoopprijzen. Denk hierbij aan scherpere prijzen voor de consument, of meer marge voor u als franchisenemer.
  • Als franchisenemer heeft u in een vooraf vastgesteld rayon of gebied het alleenrecht om de betreffende handelsnaam te gebruiken.
  • Met collega franchisenemers kunt u ideeën uitwisselen en van elkaar leren.

Goed voelen

Alle voordelen zijn natuurlijk mooi meegenomen. Het allerbelangrijkste is dat het “goed moet voelen”. Pas dan kan het ondernemerschap een succes worden.

Franchiseformules in verschillende branches

Franchiseformules zijn er in vele verschillende branches. Zo kunt u franchisenemer worden bij een yogastudio. Of uw eigen uitzendbureau starten. En wat denkt u van franchisenemer worden bij een restaurant of boomstronk verwijderingsbedrijf. Hier vind u een aantal mooie formules die nog op zoek zijn naar enthousiaste franchisenemers.

Werving & selectie voor franchisenemers

Binnen onze dienst Werving & Selectie brengen wij franchisenemers en franchisegevers met elkaar in contact. Dit doen wij met een team van specialisten, die elkaar inhoudelijk aanvullen. Wilt u hierover meer weten? Neem dat gerust contact met ons op. Wij gaan graag samen met u op zoek naar de naar de perfecte match.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.