Skip to content

Waarom betaal ik franchise fee?

Om gebruik te mogen maken van een bepaalde formule, voor de operationele begeleiding en voor de inrichting van de toegevoegde waarde van de formule. De franchisegever heeft de plicht de formule te onderhouden, door te ontwikkelen en te innoveren. Hierdoor wordt ook de concurrentiepositie gewaarborgd en verbeterd.

Als franchisenemer heb je recht op ondersteuning, begeleiding, training en coaching op bijvoorbeeld technisch, commercieel of bedrijfseconomisch gebied. Maar ook op advies over de financiering, benchmarking of het voeren van een administratie en maak je bijvoorbeeld ook gebruik van de schaalvoordelen op het gebied van logistiek en inkoop en de kennis en ervaring vanuit de formule.

De vergoeding die je hiervoor betaalt is de franchisefee, ook wel de royalty, de servicefee, franchisevergoeding of de franchisebijdrage genoemd. Veelal bedraagt deze fee een percentage van de omzet (exclusief btw) en wordt deze periodiek in rekening gebracht. Ook kan een vast bedrag (fixed fee) per jaar, te voldoen per maand in rekening worden gebracht.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.