Skip to content

Cygnus

Cygnus is een franchiseorganisatie die MKB-ondernemers helpt bij zakelijke uitdagingen, waaronder bedrijfskundig advies, zakelijke financieringen, managementondersteuning en meer. De Cygnus adviseur is een financieel en strategisch sparringpartner. Zij vertalen de ambities van de ondernemer naar bedrijfsdoelstellingen en zorgen voor passende financieringen, in elke levensfase van de onderneming. In iedere fase is een ondernemer bij Cygnus aan het juiste adres. De adviseurs leveren praktische en blijvende resultaten, ongeacht de uitdaging.

Toegevoegde waarde van de formule

“Cygnus financiert MKB-ondernemers die vooruit willen”

Cygnus is een landelijk opererende franchiseorganisatie. De partners zijn ervaren en betrouwbare adviseurs. Ze hebben allemaal ervaring binnen de zakelijke dienstverlening. Velen zijn werkzaam geweest bij banken, anderen binnen de overige sectoren van het bedrijfsleven. Wat iedereen bindt, is grote affiniteit en betrokkenheid met ondernemerschap en ondernemers. De partners staan dicht bij de ondernemer en spelen een belangrijke rol bij het realiseren van hun ondernemersambities. Onze achtergrond in de financiële wereld biedt toegevoegde waarde voor de ondernemer en de geldverstrekker. Geldverstrekkers werken daarom graag samen met Cygnus. Zij hebben vertrouwen in deze aanpak.

Cygnus verzorgt de benodigde ondersteuning en hulpmiddelen om succesvol een franchisevestiging te leiden voor aangesloten franchisepartners. Zij kunnen met behulp van een goed doordacht CRM-systeem (Customer Relationship Management) processen efficiënt en doelmatig verrichten. Voorts geeft Cygnus toegang tot een netwerk van financiers en heeft verschillende arrangementen met samenwerkingspartners. In lokale en landelijke marketing en communicatie ondersteunt Cygnus de franchisepartner met online en offline marktbewerking voor bestaande – en acquisitie van nieuwe klanten. Binnen de formule is daarnaast voldoende ruimte om zelfstandig te ondernemen vanuit uw eigen netwerk. Vanzelfsprekend kunt u ook gebruik maken van het brede netwerk van Cygnus.

Leon Brouns, oprichter en bedrijfsadviseur Cygnus:

“Bij Cygnus doen ze het samen”

Cygnus is een franchiseorganisatie die “samenwerken” hoog in het vaandel heeft. Samenwerken tussen adviseur en ondernemer, tussen adviseur en samenwerkingspartners en tussen franchisegever en franchisepartner. Het belangrijkste doel van Cygnus is de franchisepartners te helpen een succesvolle onderneming op te zetten en uit te bouwen. Leon Brouns vat dit altijd samen met de woorden “Als je samenwerkt moet je samen kunnen lachen”.

cygnus-mkb-adviseurs-min-1024x678

Facts & Figures

Branche

Zakelijke dienstverlening

Startjaar

2016

Type samenwerking

Franchise

Aantal locaties

10

Entreegeld

€ 5.000

Franchise fee

15%

Marketing fee

Op aanvraag

Delen op social media

Word ondernemer bij Cygnus

Het ideale Cygnus franchisepartner profiel bestaat niet. Cygnus zoekt talent op HBO+ niveau met voldoende kennis in huis. Ervaring binnen de financiële dienstverlening is een pré.  Zij vinden het hebben van het juiste ondernemersbloed is belangrijker. Ben je iemand die zijn eigen grenzen wil verleggen? Heeft u de ambitie om uw eigen vestiging uit te bouwen? Of ziet u zichzelf aan het hoofd staan van een regio? Cygnus bied u de mogelijkheid om te kunnen groeien, uzelf te ontwikkelen en helpt u een waardevolle onderneming opbouwen.

Een toekomst als franchisepartner, de voorwaarden:

Een franchisepartner die bij deze franchiseformule wil starten moet voldoen aan een aantal voorwaarden, te weten:

  • HBO+ denk- en werkniveau
  • Resultaatgerichte instelling
  • Lange termijnvisie
  • Hands-on mentaliteit

Daarnaast heeft ervaring in de financiële sector de voorkeur, echter is het beschikken over de juiste ondernemersmentaliteit nog belangrijker! Ben je benieuwd hoe de huidige franchisepartners de samenwerking ervaren? Wij hebben het hen gevraagd.

Geert-Jan Berning:

“Cygnus is een dynamische en informele organisatie waar ik mij direct prettig bij voelde na het eerste contact. Een club met ervaren adviseurs die hun sporen verdiend hebben in de zakelijke financieringshoek. Ieder met een specialisme en samen met een gedeelde passie, namelijk ondernemers en ondernemingen op een zo goed mogelijk wijze begeleiden in hun financieringsvraagstukken en strategie. Ik kan Cygnus dan ook van harte aanbevelen als je op zoek bent naar een gedegen maar ook prettige organisatie om je bedrijf mee op te bouwen.’’

Eric van der Does:

“Een tijd geleden ben ik van start gegaan bij Cygnus IJmond. Wat ik zo prettig vind aan franchisepartner zijn bij Cygnus is het onderlinge contact met collega’s. We sparren, werken samen en zorgen ervoor dat iedereen het beste in zichzelf naar boven kan halen. En dat voelt goed.’’

Als je je aangesproken voelt door deze franchisekans en graag meer wilt weten, vul dan ons contactformulier in. We kijken ernaar uit om je persoonlijk te spreken en je meer informatie te geven voor de franchiseformule van Cygnus.

Formule contactformulier

Naam(Vereist)
Adres
Blijf op de hoogte met de FranchiseAdviseur Nieuwsbrief!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.