Skip to content

Ontdek de mogelijkheden van franchise in zakelijke dienstverlening

Bent u op zoek naar een ondernemingsmogelijkheid in de zakelijke dienstverlening? Overweegt u om deel te worden van een succesvolle franchiseformule? In Nederland bloeit de wereld van franchise, vooral in de zakelijke dienstverlening. Laten we samen duiken in deze dynamische branche en ontdekken welke kansen er voor u liggen.

De omvang van zakelijke dienstverlening in franchise

In 2022 zijn er maar liefst 370 franchisegevers actief in de zakelijke dienstverlening, met een totaal van 9.499 vestigingen. Dit toont niet alleen de diversiteit binnen de branche, maar ook de groeiende populariteit van het franchisemodel.

Werkgelegenheid en omzet

Met meer dan 37.800 medewerkers in 2022 draagt de zakelijke dienstverlening in franchise bij aan de werkgelegenheid in Nederland. De omzet van franchisevestigingen in deze branche is gestaag toegenomen, van €3 miljard in 2020 naar €4 miljard in 2022.

Wat is franchise en wat zijn de voordelen?

Voordat u diep in de zakelijke dienstverlening duikt, is het essentieel om te begrijpen wat franchise precies inhoudt. Franchise is een samenwerkingsvorm waarbij een ondernemer (franchisenemer) gebruikmaakt van de succesvolle bedrijfsformule van een andere onderneming (franchisegever). Hier zijn enkele voordelen:

 • Bewezen Succes: Franchiseformules hebben vaak bewezen succesvol te zijn, wat het risico voor ondernemers vermindert.
 • Ondersteuning: Franchisegevers bieden ondersteuning op het gebied van training, marketing en operationele zaken.
 • Naamsbekendheid: Profiteer van de bekendheid van de franchisegever en bouw sneller aan uw eigen klantenbestand.

Overwegingen voor kandidaat franchisenemers

Als u overweegt om franchisenemer te worden in de zakelijke dienstverlening, zijn hier enkele cruciale overwegingen:

 1. Marktonderzoek: doe grondig onderzoek naar de mogelijkheden en concurrentie in de zakelijke dienstverleningsmarkt.
 2. Financiële planning: Stel een gedegen financieel plan op, inclusief initiële investeringen en lopende kosten.
 3. Franchisevoorwaarden: Zorg ervoor dat u volledig op de hoogte bent van de voorwaarden en verplichtingen van de gekozen franchiseformule.

Wil je op de hoogte gehouden worden van Franchisekansen?

Vul je e-mailadres in dan mailen wij je informatie over formules die op zoek zijn naar potentiële franchisenemers.

Bart de FranchiseAdviseur
Illustratie van een ijsvogel
In welke branche(s) ben je geïnteresseerd?
Veelgestelde Vragen Over Fanchisenemer Worden In De Zakelijke Dienstverlening

Veelgestelde Vragen over fanchisenemer worden in de zakelijke dienstverlening

Wat zijn de typische kosten bij het opstarten van een franchise in zakelijke dienstverlening?

De initiële investering varieert, maar omvat meestal franchisekosten, inventaris, en marketing. Gedetailleerd inzicht in de kosten is essentieel voor een weloverwogen beslissing.

Welke ondersteuning kan ik verwachten van de franchisegever?

Franchisegevers bieden vaak training, marketingmateriaal en operationele begeleiding. Zorg ervoor dat de geboden ondersteuning past bij uw behoeften.

Wat zijn de risico's verbonden aan het worden van een franchisenemer?

Hoewel het franchisemodel veel voordelen biedt, is het belangrijk om bewust te zijn van mogelijke risico’s, waaronder marktfluctuaties en veranderende consumentenvoorkeuren.

Hoe kan ik de juiste franchiseformule kiezen?

Voer grondig onderzoek uit, beoordeel uw eigen vaardigheden en passies en selecteer een franchiseformule die aansluit bij uw doelen en waarden en ambities.

Hoe zit het met de concurrentie in de zakelijke dienstverlening?

Analyseer de concurrentie in uw gekozen markt en identificeer manieren waarop uw franchise zich kan onderscheiden.

Kansen in de zakelijke dienstverlening: franchise façade of werkelijkheid?

De zakelijke dienstverleningsbranche binnen franchise biedt een schat aan mogelijkheden, maar het is belangrijk om zowel de voordelen als de nadelen in overweging te nemen.

De voordelen

Diversiteit in diensten

Binnen de zakelijke dienstverlening variëren de aangeboden diensten sterk, van consultancy tot administratieve ondersteuning. Hierdoor hebben kandidaat franchisenemers de kans om een specialisatie te kiezen die past bij hun vaardigheden en interesses.

Gemeenschap en ondersteuning

Franchisenemers in deze branche maken deel uit van een gemeenschap. Regelmatige bijeenkomsten, trainingen en gedeelde resources creëren een ondersteunend netwerk dat het succes van individuele ondernemers bevordert.

De nadelen

Kosten en Risico’s

Hoewel franchise een bewezen model is, brengen de initiële investeringen en lopende kosten aanzienlijke financiële verplichtingen met zich mee. Het is van vitaal belang voor kandidaat franchisenemers om realistische financiële verwachtingen te hebben en een solide bedrijfsplan te ontwikkelen.

Beperkte Zelfstandigheid

Franchisenemers moeten zich houden aan de richtlijnen en procedures van de franchisegever. Dit kan een beperkte mate van zelfstandigheid met zich meebrengen, wat niet voor iedereen geschikt is.

Hoe de Juiste Franchiseformule te Kiezen

Marktanalyse

Een grondige analyse van de zakelijke dienstverleningsmarkt is essentieel. Identificeer de behoeften van klanten, trends en concurrentie om de haalbaarheid van een bepaalde franchiseformule te beoordelen.

Financiële Planning

Stel een gedetailleerd financieel plan op dat alle kosten, inclusief initiële investeringen, exploitatiekosten en eventuele royalty’s, omvat. Een realistisch beeld van de financiële implicaties is cruciaal voor succes.

Interviews met Huidige Franchisenemers

Spreek met bestaande franchisenemers binnen de gekozen franchiseformule om inzicht te krijgen in hun ervaringen, uitdagingen en successen. Dit helpt bij het nemen van een geïnformeerde beslissing.

Hoe De FranchiseAdviseur u helpt

 1. Marktexpertise: Met jarenlange kennis van de zakelijke dienstverleningsbranche en het franchisemodel helpen we bij het identificeren van kansen.
 2. Individueel Advies: We bieden persoonlijk advies op maat, afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen als kandidaat franchisenemer.
 3. Franchiseformule Selectie: Door onze uitgebreide ervaring kunnen we u begeleiden bij het kiezen van de juiste franchiseformule die past bij uw vaardigheden en ambities.
 4. Financiële Planning: Onze experts helpen u bij het opstellen van een gedetailleerd financieel plan, zodat u een realistisch beeld krijgt van de financiële implicaties.
 5. Netwerk van Succes: Profiteer van ons uitgebreide netwerk van succesvolle franchisenemers en bouw waardevolle connecties op binnen de branche.

Bij De FranchiseAdviseur geloven we in uw ambities en streven we ernaar om uw reis als franchisenemer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ontdek samen met ons uw pad naar succes in de zakelijke dienstverlening en maak vandaag nog een afspraak voor een adviesgesprek.

Franchise Ter Overname

Branchecijfers

Franchise: Een Belangrijke Drijvende Kracht in het Midden- en Kleinbedrijf

Van de 908 franchiseformules behoort 80% tot het midden- en kleinbedrijf (MKB). Dit betreft franchiseformules met maximaal 50 franchisevestigingen, tot 250 werknemers en een jaaromzet van maximaal €50.000.000.

Aantal franchisegevers

370

Aantal franchise vestigingen

9.499

Aantal medewerkers

37.800

Aantal franchisegevers

370

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.