Skip to content

Curves

Curves is ‘s werelds grootste fitness franchise voor vrouwen

Deze franchiseformule bestaat al sinds 1992 en is de uitvinder van de 30 minuten circuittraining voor vrouwen. Bij Curves train je altijd onder begeleiding van een coach. Samen met andere vrouwen doe je een “total body work-out” in 30 minuten! Ook bieden zij een voedingsprogramma aan waarin de sporter fitnesstraining combineert met persoonlijke weekmenu’s en coaching.

Curves zoekt franchisenemers

Voorafgaand aan de opening van een eigen Curves club biedt het hoofdkantoor de franchisenemers een training aan. Tijdens deze training krijgt de franchisenemer handvatten voor het openen van een club. Curves helpt de franchisenemer bij het vinden van een locatie en het verhogen van de maandelijkse omzet. De franchiseformule maakt gebruik van het ideale businessmodel: het maandelijkse abonnement. Hierdoor is de cashflow consistent en makkelijk te voorspellen.

Franchise advies

De FranchiseAdviseur heeft samen met Curves de relatie en het vertrouwen in elkaar verbeterd. Dit is onder andere gedaan door up date van de bestaande franchise documenten zoals het franchise handboek en franchise overeenkomst maar ook het overleg is geprofessionaliseerd. Met ruim 25 vestigingen in Nederland is de organisatie klaar voor verdere groei.

Miranda Wassenaar, oprichtster van Curves over de samenwerking met de FranchiseAdviseur 

“Toen de wetgeving van franchise veranderde, hadden we iemand nodig die ons daarin kon begeleiden. Ik kende Bart al van onze franchise vereniging, waar hij voorzitter van is. We hadden een goede klik en ik had het idee dat onze vragen bij Bart in goede handen waren. We hebben contact met hem opgenomen en hij heeft ons samen met zijn team geholpen waar we het nodig hadden. Het team van de FranchiseAdviseur denkt mee en kijkt vooruit om er samen wat van te maken. Ze zijn een echte partner.”

Curves 30 minuten fitness voor vrouwen

Volg Curves Holland ook op YouTube

Facts & Figures

Branche

Zorg & Sport

Startjaar

1992

Type samenwerking

Hard franchise

Aantal locaties

28 in Nederland
5.000 clubs in 80 landen

Entreegeld

€ 39.900

Franchise fee

6%

Benodigd eigen vermogen

€ 20.000

Investering

€ 60.000 – €80.000

Marketing fee

Maandelijks 3%

Inkoop

Centraal en bij leveranciers

Delen op social media

Meer informatie

Heb je ervaring met leidinggeven en/of het ondernemerschap wil je meer informatie over deze formule? Stuur ons vrijblijvend een mail naar naomi@franchiseadviseur.nl of vul het onderstaande contactformulier in. Bellen kan uiteraard ook 085 – 401 1699. Wij vertellen je graag meer en bij serieuze interesse brengen we je graag in contact met deze franchisegever.

Formule contactformulier

Naam(Vereist)
Adres
Blijf op de hoogte met de FranchiseAdviseur Nieuwsbrief!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.