Skip to content

Live Escape

In 2016 opende Live Escape in Rotterdam een vestiging aan de Westblaak met twee spellen, met deze twee spellen is Live Escape binnen twee maanden de meest geboekte escape room van Rotterdam geworden. Nu, jaren later, met vier escape rooms, is Live Escape dat nog steeds.

Inmiddels vind je Live Escape ook in Amersfoort en binnenkort ook in Utrecht.

Live Escape was de eerste die werkte met “Dynamic Difficulty”, een voor spelers onmerkbare toevoeging aan het spel die maakt dat zowel ervaren spelers als volkomen newbies een optimale ervaring beleven. Wat het is? Een van de geheimen waar jij als franchisenemer van kan profiteren!

Verder is de automatisering zover doorgevoerd dat er beduidend minder personeel nodig is dan bij welke andere escape room dan ook, dat houdt in dat de kosten lager zijn en de marges (veel) hoger.

Franchise

Een samenwerking aangaan met Live Escape betekent een samenwerking aangaan met een jonge onderneming met hele hoge ambities. Live Escape streeft naar een duidelijke marktpositionering aan de bovenkant van de markt.

Eigenlijk verkopen zij ervaringen. Niet voor niets hanteren ze de slogan, ‘A one hour experience, a lifetime memory’. En dat de herinneringen voor velen echt blijvend zijn lezen ze regelmatig tussen de reacties op social media.

Marketing

Door de marketing te richten op zowel particuliere klanten, de ‘vriendengroepen’, als de zakelijke klanten, de ‘teamuitjes’ en bedrijfsfeesten is de bezetting niet alleen in het weekend, maar gedurende de hele week hoog.

Je profiteert van een hele sterke website met goed ingerichte SEO, ze doen er alles aan om met de zoekwoorden ‘escape room’ in combinatie met ‘vestigingsplaats’ de eerste plaatsen in Google te bezetten maar ook om met bijvoorbeeld de zoekwoorden ‘vrijgezellenfeest’ of ‘bedrijfsuitje’ in combinatie met ‘vestigingsplaats’ op de eerste pagina te komen en blijven.

Wat biedt Live Escape?

Startup

Ondersteuning bij het opstellen van het businessplan en bij de financiële planning (investeringsplan, verkoop- en kostenplan, liquiditeitsplan).

Strategie

Ondersteuning bij kredietonderhandelingen, alsmede prijsbeleid en -strategie

Beheer

Intensieve begeleiding bij opstarten en beheer

Locatie advies

Ondersteuning bij het zoeken naar locaties en locatie-analyse

Materie

Planning en ontwerp van locatie en faciliteiten en aanbeveling van uitrusting

Styling

Planning en ontwerp van decoratie en automatisering

Technische kennis

Gedetailleerde systeemhandleiding / Intranet

Marketing

Reclame- en marketingconcepten online en offline

Campagnes

Goed doordachte marketingactiviteiten

Locatie rechten

Gebiedsbescherming, ruim exclusief gebied voor je escape rooms

Live Escape is op zoek naar ondernemers

Live Escape is actief op zoek naar serieuze franchisepartners die willen bijdragen aan deze succesvolle formule. Ben jij de geschikte kandidaat die wij zoeken? Vul dan onderstaand informatie aanvraagformulier in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen. Of neem direct zelf contact op via 085 4011699 of naomi@franchiseadviseur.nl.

Facts & Figures

Branche

Leisure & Entertainment

Startjaar

2016

Type samenwerking

Franchise

Aantal locaties

3

Entree fee

Op aanvraag

Franchise fee

Op aanvraag

Inkoopverplichting

Op aanvraag

Investering

Op aanvraag

Delen op social media

Formule contactformulier

Naam(Vereist)
Adres
Blijf op de hoogte met de FranchiseAdviseur Nieuwsbrief!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.