Skip to content

Pearle

Meer dan 60 jaar Pearle Opticiens

“Je leven lang goed zien”

…dát is de missie van Pearle. Deskundigheid, vakbekwaamheid en service stroomt door de aderen van de medewerkers en franchisenemers. Het zijn de drie pijlers waarop onze organisatie gebouwd is en die ze in hun keuzes keer op keer voorop stellen. Met als doel een leven lang goed zien voor iedereen.

De Brilmij-keten wordt in 1979 overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Pearle dat hiermee zijn entree op de Europese markt maakt. Vanaf 1990 gaan alle Brilmij winkels verder onder de naam Pearle Opticiens. Pearle Benelux heeft sindsdien een snelle groei doorgemaakt tot bijna 750 winkels in de Benelux. Pearle Benelux is onderdeel van GrandVision, de tweede optiekspeler wereldwijd en gevestigd in 40 landen met 4.300 winkels en 19.500 medewerkers.

Voorzitter bestuur franchisevereniging

Pearle heeft naast eigen vestigingen inmiddels ook een heel groot aantal franchisenemers. Op initiatief van de franchisenemers is de Pearle Franchise Vereniging opgericht en binnen deze vereniging opereren de leden van het bestuur om de belangen van de franchisenemers te behartigen. Franchiseadviseur levert de voorzitter van het bestuur en staat de franchisegemeenschap al meer dan 6 jaar bij in allerlei franchise aangelegenheden variërend van voorzitten van vergaderingen tot belangenbehartiging bij marge veranderingen of andere zaken die het Verdienmodel van de franchisenemers beïnvloed.

Maak kennis

Wil je meer te weten komen over Pearle of over de dienstverlening van de Franchise Adviseur? Neem dan contact met ons op. Bel naar 085 – 401 1699, of maak eenvoudig gebruik van ons contactformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je.

Facts & Figures

Branche

Retail

Startjaar

1959

Type samenwerking

Franchise

Aantal locaties

+/- 300

Entreegeld

€ 10.000

Inkoop

Centraal

Delen op social media

Formule contactformulier

Naam(Vereist)
Adres
Blijf op de hoogte met de FranchiseAdviseur Nieuwsbrief!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.