Skip to content

Update franchise documenten

Ben je als franchisegever toe aan een volgende stap in franchising? Of wil je checken of jouw documenten nog up to date zijn? Wij bieden je ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van jouw franchiseformule en controle van bestaande documenten. Want ontwikkeling vraagt om een regelmatige update.

Franchisehandboek

Update franchisehandboek en franchiseovereenkomst

In nauw overleg met jou scherpen we de bestaande businessplannen aan. Ook screenen we de huidige documenten, zoals franchiseovereenkomsten, contracten en het formulehandboek.

Zeker nu de nieuwe franchise wetgeving van kracht is, is het goed om te kijken of jouw bestaande overeenkomsten nog actueel zijn.

Continuïteit formule

Daarbij adviseren wij je ook over de continuïteit van jouw formule. Binnen ons team hebben we experts op het gebied van onder meer (interim) formulemanagement, managementinformatiesysteem en werving en selectie. Dit zijn enkele bouwstenen van ons dienstenpakket die we graag voor de ontwikkeling van jouw organisatie inzetten.

Wij begeleiden je graag bij het maken van de volgende stap. Neem daarom contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of bel ons op 085 019 6497.

De 10 meest gestelde vragen over een franchisehandboek en franchiseovereenkomst

1. Waarom is het belangrijk om mijn franchiseovereenkomst up to date te houden?

Een actuele overeenkomst weerspiegelt juridische wijzigingen en zorgt voor een heldere en rechtsgeldige basis voor de samenwerking.

2. Hoe beïnvloedt een verouderd contract mijn zakelijke relaties binnen de franchise?

Actuele contracten verminderen onzekerheid en misverstanden, waardoor de relaties tussen franchisegever en -nemer worden versterkt. Vanwege franchisewetgeving kunnen oude contracten ook niet meer rechtsgeldig zijn.

3. Wat zijn de risico's van het niet bijwerken van mijn franchisecontracten?

Verouderde documenten kunnen leiden tot juridische geschillen en financiële risico’s. Regelmatige updates minimaliseren deze risico’s.

4. Moeten artikelen regelmatig herzien worden in mijn franchiseovereenkomst?

In principe hoeven franchisecontracten niet met regelmaat aangepast te worden. Immers de operationele afspraken staan in het franchisehandboek. Mocht er desondanks toch iets aangepast moeten worden, kan dat in een bijlage.

5. Wat zijn de voordelen van een geüpdatet formulehandboek voor mijn franchisenemers?

Een actueel handboek biedt franchisenemers relevante informatie, bevordert helderheid over bestaande afspraken en verbetert de uitvoering van bedrijfsprocessen.

6. Hoe draagt het up-to-date houden van mijn franchiseovereenkomst bij aan franchiseconsistentie?

De franchiseovereenkomst vormt de juridische basis tussen beide bedrijven en deze afspraken moeten altijd up to date zijn. Als spelregels veranderen, is het belangrijk dat dit goed vastgelegd wordt.

7. Wat zijn de gevolgen van het niet naleven van de veranderingen in wet- en regelgeving in mijn franchiseovereenkomst?

Niet voldoen aan wettelijke eisen kan leiden tot juridische problemen. Regelmatige updates waarborgen conformiteit met de franchisewet.

8. Waarom is het bijwerken van operationele procedures in het formulehandboek van belang voor mijn bedrijf?

Een formule ontwikkelt zich en hiermee ontwikkelen ook afspraken en procedures. Nu kan het zijn dat de verwachtingen van franchisenemer en franchisegever over de invoering en/of invulling van deze vernieuwingen anders zijn. Om te voorkomen dat dit te ver uit elkaar geraakt, is regelmatig bijwerken een vereiste. Zo is ook afstemming hierover met elkaar.

9. Hoe kan het up-to-date houden van franchise documenten de merkidentiteit bevorderen?

Een consistente uitstraling, ondersteund door bijgewerkte documenten, versterkt het merkimago en de waarde. Uniform optreden in de markt en naleving van de spelregels hierover dragen altijd bij aan een sterk merk en zijn essentieel bij franchise. Het is een van de belangrijkste toegevoegde waarden van de formule.

10. Wat is de rol van De FranchiseAdviseur bij het up-to-date houden van mijn franchiseovereenkomsten en handboeken?

De FranchiseAdviseur biedt expertise en ondersteuning bij het regelmatig herzien en optimaliseren van documenten voor een bloeiende franchiseonderneming.

We helpen jouw formule optimaliseren. Bel direct 085 401 1699

Vul je e-mailadres in dan nemen wij contact met je op.

Bart de FranchiseAdviseur
Illustratie van een ijsvogel

Altijd op de hoogte van het laatste franchisenieuws? Schrijf je hier dan in voor de nieuwsbrief

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.