Skip to content

Werving en selectie

Voor de franchisegever

Met trots heb je een franchiseformule in de markt gezet. Nu ben je op zoek naar kandidaten die samen met jou, met net zoveel overtuiging en inzet, willen werken aan de verdere ontwikkeling. Natuurlijk zijn er databases die op basis van letters en cijfers een match maken. Maar met onze dienst Werving & Selectie gaan wij graag een stapje verder. Wij kijken liever naar de persoon achter de letters en cijfers. Een persoonlijke aanpak staat bij ons hoog in het vaandel, dus ook bij de Werving & Selectie is dit duidelijk terug te zien.

Zoektocht

Indien je al bent begonnen met de zoektocht, heb je waarschijnlijk al ervaren dat het niet eenvoudig is om een goede franchisenemer te vinden. Het begint allemaal met het opstellen van een profiel van de gewenste kandidaat. Een volgende belangrijke stap is hoe je deze kandidaat gaat bereiken. Ga je gebruik maken van één of meerdere databanken of probeer je het eerst via social media. Is op jouw website zichtbaar dat je kandidaten zoekt? Heb je een brochure voor de kandidaat franchisenemer met meer informatie over de formule? Waar je ook voor kiest, ieder medium zorgt voor een juiste inrichting en een consequente opvolging. En zoals je mogelijk al hebt ervaren: hier gaat veel tijd in zitten. Niet eenmalig, maar wekelijks!

 

Wat kunnen wij voor jou hierin betekenen?

Wat we te vaak merken en ook terug horen van onze klanten, is dat Werving & Selectie een onderbelichte activiteit is en eigenlijk te weinig aandacht krijgt. Dit geldt zeker voor de wat kleinere organisaties. Dit komt doordat het proces van Werving & Selectie zo arbeidsintensief is. Het is een proces wat continue gecoördineerd en opgevolgd moet worden. Door taken te verdelen en iemand die coördinerende rol te geven is er altijd één persoon verantwoordelijk voor de voortgang in het proces.

Natuurlijk bepaal je zelf wat je uit handen wilt geven en wat je zelf wilt blijven doen. De volgende werkzaamheden kun je bij ons onderbrengen:

 • inrichten online media
 • opstellen van een brochure
 • opstellen van een presentatie
 • coördinatie van de diverse marketing uitingen
 • eerste opvolging leads via bellen en mailen: inhoudelijke toelichting van de formule.
 • eerste kennismakingsgesprek met de kandidaten
 • na een positief kennismakingsgesprek stellen wij een intentieverklaring op en wordt een vervolggesprek ingepland, waarbij we onder andere verder ingaan op de financiële voorwaarden van de overeenkomst
 • delen van het franchisehandboek
 • rayonering
 • exploitatie
 • tekenen franchiseovereenkomst en uitreiking franchisehandboek
 • DISC gedragsanalyse.

Om dit einddoel te bereiken zullen we gedurende het gehele traject de formule op een subtiele maar doeltreffende manier bij de kandidaat onder de aandacht blijven brengen (remarketing).

Meer weten over dit onderwerp? Bel direct 085 401 1699

Vul je e-mailadres in dan nemen wij contact met je op.

Naomi-Febie
Illustratie van een ijsvogel

Altijd op de hoogte van het laatste franchisenieuws? Schrijf je hier dan in voor de nieuwsbrief

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.

De Nationale Franchisegids

Om franchisenemers te bereiken werken we nauw samen met De Nationale Franchise Gids.  Zij hebben een enorme database met kandidaten. Natuurlijk is niet iedereen geschikt. De kandidaten moeten gefilterd worden en dit is met name ook waarin wij een belangrijke rol spelen.  Naast de databases zoeken we ook bij bedrijven of personen die niet franchise gerelateerd op zoek zijn. Hiervoor gebruiken we kanalen als Facebook en LinkedIn, maar ook diverse online platforms.

Om een keuze te kunnen maken wat je zelf wilt doen en wat wij jou uit handen kunnen nemen hebben we 3 pakketten samengesteld. Vraag vrijblijvend een overzicht van de pakketten aan, door het contactformulier in te vullen.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.