Skip to content

Tip Tuesday: Droom jij van een eigen onderneming? Word franchisenemer!

Droom jij van een eigen onderneming? Maar ga je het liefst met een bekend product of dienst aan de slag? Word dan franchisenemer! Franchisenemer zijn heeft veel voordelen.

Wat is een franchisenemer?

Kort gezegd is een franchisenemer een ondernemer die een contract sluit met de eigenaar van een bepaalde formule, oftewel de franchisegever. De franchisegever geeft de franchisenemer het recht om een zaak of dienst met dezelfde handelsnaam te runnen.

Voordelen

Het opstarten van een franchisevestiging is relatief eenvoudig, maar onderschat het nooit. Net als bij een eigen zaak moet je ondernemend zijn en goed op de hoogte zijn van de producten of diensten. Franchise kent vele voordelen. Wij sommen er een aantal voor jou op:

  • Een groot voordeel is de naamsbekendheid. Mensen kennen het product of de dienst vaak al.
  • Veel zaken zijn door de franchisegever goed geregeld. Denk hierbij aan onder andere marketing, ict en vaak ook de backoffice.
  • Doordat een franchisegever groot in kan kopen, kunnen zij betere prijzen afdwingen bij leveranciers. Dit inkoopvoordeel heeft weer effect op de verkoopprijzen. Denk hierbij aan scherpere prijzen voor de consument, of meer marge voor jou als franchisenemer.
  • Als franchisenemer heb je een vooraf vastgesteld rayon of gebied het alleenrecht om de betreffende handelsnaam te gebruiken.
  • Met collega franchisenemers kun je idee├źn uitwisselen en van elkaar leren.

Franchiseformules in verschillende branches

Franchiseformules zijn er in vele verschillende branches. Zo kun je franchisenemer worden bij een yogastudio, jouw eigen uitzendbureau starten of een restaurant beginnen. Op onze website vind je een overzicht van alle formules die enthousiaste franchisenemers zoeken.

Werving & selectie voor franchisenemers

Binnen onze dienst Werving & Selectie brengen wij franchisenemers en franchisegevers met elkaar in contact. Dit doen wij met een team van specialisten, die elkaar inhoudelijk aanvullen. Wil je hierover meer weten? Neem dat gerust contact met ons op. Wij gaan graag samen met jou op zoek naar de naar de perfecte match.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.