Skip to content

Overzicht van franchise bedrijven in Nederland

Bent u op zoek naar een kans om een eigen bedrijf te starten zonder helemaal vanaf nul te beginnen? Dan is het verkennen van franchise bedrijven in Nederland misschien wel de perfecte stap voor u. In dit blog duiken we in de fascinerende wereld van franchises, waarbij we u een overzicht geven van enkele franchise bedrijven in Nederland.  

Wat is een franchise?

Een franchise is een systeem waarbij een bedrijf (de franchisegever) zijn bedrijfsmodel en merknaam verkoopt aan een onafhankelijke ondernemer (de franchisenemer). Deze ondernemer betaalt in de meeste gevallen een initiële fee en doorlopende royalty’s om het merk en het bedrijfsmodel te gebruiken. Voor u als ondernemer biedt dit de unieke kans om met een bewezen franchiseformule uw ondernemersdroom waar te maken.

Populaire franchise sectoren

In Nederland zijn er verschillende sectoren waarbinnen franchise bedrijven opereren. Hieronder enkele populaire sectoren:

  • Food en horeca: namen zoals McDonald’s en Subway zijn klassieke voorbeelden, maar er zijn tal van andere food franchise bedrijven die sterk groeien in Nederland.
  • Retail: franchiseformules in de retail variëren van kledingwinkels tot winkels voor interieur. 
  • Zakelijke dienstverlening: dit omvat activiteiten voor bedrijven zoals recruitment, maar ook voor personen zoals party planners.

Voordelen van een franchise

Het grootste voordeel van het kiezen voor een franchise is dat u start met een businessmodel dat al zijn waarde heeft bewezen. Bovendien krijgt u toegang tot uitgebreide trainingen en wordt u voortdurend ondersteund door de franchisegever. Dit vermindert het risico en verhoogt de kans op succes aanzienlijk.

Hoe kiest u de juiste franchise? 

Voordat u een franchisebedrijf kiest, is het belangrijk om onderzoek te doen. Begrijp de totale kosten, inclusief franchise fee en opstartkosten. Zorg ervoor dat u duidelijke afspraken hebt over waar u mag opereren. Weet hoe lang het contract loopt en onder welke voorwaarden u kunt verlengen of opzeggen. De FranchiseAdviseur begeleidt u tijdens het complete toetredingsproces van A tot Z. Dat begint met een check of de franchise echt bij u past. Samen lopen we de franchiseformule vervolgens helemaal door. We onderzoeken de inhoud, het perspectief op rendement en of alle documenten in orde zijn. Is dit allemaal in orde? Dan ondersteunen we u tot en met de ondertekening van de franchiseovereenkomst. Neem gerust contact met ons op.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.