Skip to content

Formula Friday: Franchise in de IT

Een succesvol bedrijf laten groeien via franchise. Hoe gaat dat in zijn werk? Op Formula Friday brengen wij graag een franchiseformule onder de aandacht. Deze week spraken wij met franchisegever FreshPC Nederland BV. Zij vertellen vol enthousiasme hun verhaal over franchise in de IT.

Franchise in de IT

FreshPC Nederland BV is franchisegever in de IT. Zij zijn een professionele computerhulp voor bedrijven en particulieren, gespecialiseerd in het verhelpen van IT-problematiek. Zij zijn er voor u met advies, bij IT vragen en storingen en voor levering van software, hardware en infrastructuur tot aan de implementatie ervan.

Logo franchiseformule FreshPc

Juiste franchisedocumenten voor franchisegever FreshPC

Gwenny Hoebe van FreshPC is per toeval franchiseland ingerold. Ze wist, naar eigen zeggen, van toeten nog blazen. Ze begon met een eigen vestiging en inmiddels runt ze als franchisegever FreshPC Nederland BV. Gwenny zag en ziet de mogelijkheden van het bedrijf. Het enige wat ontbrak was een goede vastlegging van afspraken in de juiste documenten. Hierdoor was de basis niet goed.

Per toeval kwamen zij met De FranchiseAdviseur in contact. Dit was op het juiste moment. De nieuwe franchisewet stond voor de deur en FreshPC Nederland BV zocht hierin begeleiding, van A tot Z. Zoals een goed franchisegever betaamt, wilden zij dat de franchisesamenwerking tussen franchisegever en franchisenemers goed is en conform de nieuwe franchise wetgeving geregeld is.

Gwenny Hoebe verteld: “Externe begeleiding en advisering van een deskundige is gewoon heel prettig. Het was voor ons soms best lastig om over bepaalde vraagstukken een beslissing te nemen en dan is het fijn dat hierin door een externe partij wordt meegedacht.

Franchisehandboek

De kennis over franchise die bij een franchiseadviseur aanwezig is en de juiste input van de franchisegever zorgt voor goed uitgewerkte ideeën en spelregels, vastgelegd in de juiste documenten. FreshPC Nederland BV heeft nu een heel mooi en goed franchisehandboek wat een prima basis is. Zo’n fijne samenwerking met een mooi resultaat komt enkel tot stand door de goede inzet van zowel de franchiseformule als een deskundig adviesbureau. Evenals bij franchise moet ook die samenwerking goed zijn. De neuzen dezelfde kant in. Het is dan ook aan te bevelen om als franchisegever alles zo duidelijk en transparant mogelijk vast te leggen.

Toekomst in franchise

FreshPC Computer Service heeft momenteel 15 vestigingen. Gwenny heeft de ambitie om met haar formule 60 vestigingen door heel Nederland te hebben. “De potentie is er. Het is alleen lastig om de juiste ondernemers te vinden. Toch gaat dit lukken en kunnen wij meer opdrachten aannemen om zo een groter deel van de markt te bezetten.

IT franchise starten

Wil jij een franchise starten in de IT en franchisenemer worden bij FreshPC Computer Service? Zij zoeken voor diverse gemeenten professionele computerhulpen om door te groeien naar Allround ICT dienstverlener. Gaat jouw passie uit naar computertechniek, informatica en draadloze communicatie en heb jij bij voorkeur praktische ervaring in de ICT opgedaan? Ben je verzorgd, beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift en zie je niet op tegen bijkomende verkoopgesprekken? Dan is franchisenemer worden bij FreshPC Computer Service zeker iets voor jou. De vergoeding, oftewel fee, voor het mogen voeren van een franchisevestiging bestaat uit een opmerkelijk laag maandabonnement.

Wilt u meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij brengen u graag in contact met deze frisse formule.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.