Skip to content

Heropening fitnesswereld? Franchiseformule fit20 breekt lans

Franchiseformule fit20 breekt een lans voor directe heropening fitnesswereld ‘Omdat het hier om de gezondheid van miljoenen draait’. De gehele fitnesswereld moet uiterlijk na het aflopen van de huidige lockdown per 3 maart heropenen.

franchiseformule fit20 breekt lans

Die dringende oproep om directe heropening van de fitnesswereld komt van fit20, Nederlands marktleider in kleinschalige fitness. “Gezondheid is de fundering onder het huidige lockdown-beleid. Maar laat het dan ook de fundering zijn van het unlocken van ons land”, aldus fit20’s CEO Walter Vendel. Hij breekt een een lans voor alle fitnesscentra die in ons land met elkaar de gezondheid van miljoenen mensen positief beïnvloeden.

CEO van franchiseformule Walter Vendel. Hij breekt een lans voor de heropening van de fitnesswereld
CEO fit20 Walter Vendel

Recente onderzoeken

Vendel wijst hierbij met name op de rol van de fitnesswereld voor de 50+-doelgroep. Hij stipt daarbij een aantal recente onderzoeken aan, zoals die van juni jongstleden van John Moores University in Liverpool. “Daar komt uit naar voren dat juist ouderen in lockdown snel spieren verliezen, oftewel sarcopenie. Met deze spierafname zien we altijd een verband met en verslechtering van diabetes, hart- en vaatziekten, osteoporose en mentale en emotionele achteruitgang. Het zorgelijke is dat die spierafname vaak blijvend is. De universiteit van Münster bracht in november een onderzoek naar voren waaruit blijkt dat verouderde spieren een minder goed werkend immuunsysteem tot gevolg hebben. Op 13 januari verscheen een onderzoek van de Universiteit Amsterdam, waaruit de significante relatie blijkt tussen sarcopenie en het overlijden van ouderen bij een ziekenhuisopname. Sterke spieren beschermen ouderen en maken weerbaar tegen Covid. Zwakke spieren maken iedereen, en zeker ouderen, juist extra kwetsbaar. Indirect kun je daaruit concluderen dat het gesloten houden van al deze sportlocaties, de druk op de zorg juist vergroot. Terwijl de sportscholen juist bijdragen aan de oplossing.”

Heropening sportscholen in belang van volksgezondheid.

De heropening van sportscholen is zonder twijfel in het belang van de volksgezondheid. Daarom moet de fitnesswereld heropenen, oordeelt Vendel. In fitnesscentra -of dat nu de yogastudio is, de sportschool om de hoek of een vestiging van fit20– kunt u veilig, verantwoord en begeleid trainen, vanuit een sterk protocol. Het is na de eerste lockdown gebleken dat de fitnesswereld absoluut geen bron van besmetting is. “Bij fit20 hebben we zelfs -met ruim 130 vestigingen- geen enkele besmetting gehad. Voor de duidelijkheid: we hebben het niet over contactsport, maar over trainen op ruim 1,5 meter afstand van elkaar en met minimale aantallen in professioneel geleide bedrijven“, aldus Vendel.

Gezondheid is het pure goud

Bas Pronk is één van de franchiseondernemers van fit20 en heeft een journalistieke achtergrond. Hij schrijft gedurende de huidige lockdown voor het platform ‘De Ondernemer’ diverse artikelen vanuit een optimistische invalshoek. Zo ook over de fitnessbranche. “Als je het leest, accentueert het hoe contraproductief de huidige overheidsaanpak is, hoe de preventie wordt vergeten terwijl we al bijna een jaar met Covid leven. Toen ik het had gelezen, moest ik mezelf ervan weerhouden om niet op te
roepen per direct te heropenen.
” Zoals Bas beschrijft: ‘Gezondheid is het pure goud, maar stelt u dan het leger goudzoekers alstublieft wel in staat om het te delven. Zodra het kan. Maar dan ook direct.”

En heropenen moet dan per 3 maart, als het aan Vendel ligt. “Laat ons werken aan het gezonder maken van ons land.

Benieuwd naar het artikel van franchiseondernemer Bas Pronk? Lees zijn artikel hier.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.