Skip to content

Mail Boxes Etc. Nederland ziet kansen in de markt

Mail Boxes Etc. werd in 1980 in San Diego, Californië opgericht. Vandaag de dag heeft de franchiseformule meer dan 2.500 vestigingen in 53 landen. Ook in Nederland is de franchiseformule te vinden. Moshé Issaharov zag het succes van de franchiseformule in andere landen in Europa, Azië en Zuid-Amerika en kocht in 2018 de franchiserechten voor Nederland. “De franchiseformule groeit snel. Om het in Nederland in de markt te zetten, heb ik ervoor gekozen om MBE in Venlo te starten met de pilotstore. Onze formule ondersteunt het MKB en particulieren met een flexibele oplossing voor hun logistieke en design & print behoeften.”

Toenemende vraag door Corona en Brexit

De formule is ontworpen voor flexibele oplossingen, gekoppeld aan 40 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk. Veranderingen in de markt zoals de situatie rondom corona en de Brexit, hebben de franchiseformule en Issaharov een flinke boost gegeven. “Transporten en zendingen van en naar het Verenigd Koninkrijk zorgen voor veel douaneformaliteiten en langere wachttijden aan de grens. Wij verzorgen het transport en de formaliteiten, zodat de klant hiervan ontlast wordt.

Sinds de coronapandemie wordt er steeds meer online besteld. In 2020 werd er een recordbedrag uitgegeven bij Nederlandse, maar ook buitenlandse webwinkels. “Door deze groei en omdat de verwachting is dat deze de komende tijd niet zal afnemen, ziet MBE meer vraag vanuit de markt naar de diensten die wij leveren aan onze klanten”, aldus Issaharov. “Denk bijvoorbeeld aan nationale en internationale zendingen, drukwerkopdrachten, grafisch ontwerp, micro-logistiek en domiciliediensten.”

Familie, integriteit en vertrouwen

De nadruk van Mail Boxes Etc. ligt op het familiegevoel. “MBE gaat over familie, integriteit en vertrouwen. Het gaat om liefde voor wat je doet. De sterke band van een familie zie je ook terug in het DNA van MBE. Ik kan me voorstellen dat MBE vestigingen in Nederland worden geopend door families. De meest succesvolle vestigingen van MBE wereldwijd zijn familiebedrijven. Het is een internationaal opererende formule. Engels spreken en schrijven is dan ook een groot voordeel.”

Bron: De Nationale Franchisegids

Succesvolle franchise vestiging starten

Wilt u een succesvolle MBE vestiging starten in Nederland? Mail Boxes Etc. zoekt nog enthousiaste franchisekandidaten of families die zich willen aansluiten bij deze internationale formule. Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een nadere kennismaking: 040 – 78 78 474.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.