Skip to content

Seminar franchisegevers: “klaar voor de de nieuwe franchisewet”

Wij delen onze kennis met u

Eindelijk is het dan zover: per 1 januari 2021 treedt de nieuwe Franchisewet in werking! Op woensdag 9 september 2020 maken wij u samen met Holla Advocaten wegwijs in deze nieuwe wet door onze kennis met u te delen tijdens een actieve kennissessie.

Versterking positie franchisenemers

Deze wet beoogt een versterking van de positie van de franchisenemer en het creëren van meer transparantie. Wat betekent dit in de praktijk voor de franchisegever?

•             Welke verplichtingen rusten er op de franchisegever bij het aangaan van een franchiseovereenkomst met een nieuwe franchisenemer, welke informatie moet de franchisegever verstrekken en welke termijn is daaraan verbonden?

•             Wat moet de franchiseovereenkomst regelen in verband met een goodwillvergoeding voor de franchisenemer bij het beëindigen van de franchiseovereenkomst?

•             Hoe is in de nieuwe Franchisewet vorm gegeven aan de zorgplicht van de franchisegever?

•             Welke informatie moet de franchisegever tijdens de looptijd van de franchiseovereenkomst verstrekken en welke termijnen gelden daarvoor?

•             Welke wijzigingen in de franchiseformule mag de franchisegever pas doorvoeren met instemming van franchisenemers ? Hoe is dat geregeld?

De gevolgen van de franchisewet

Er zal tijdens dit seminar eerst ingaan worden op de gevolgen van de Franchisewet en daarna clausules, ontleend aan bestaande franchiseovereenkomsten, beoordelen in het licht van deze wet.

Merel Franke en Ferry Weelen, advocaten bij Holla Advocaten en specialisten op het gebied van franchiserecht, nemen met u de belangrijkste wijzigingen door zoals die door de Franchisewet ontstaan. Bovengenoemde vragen worden daarbij ook beantwoord. Bart van der Schoot van De Franchiseadviseur zal de sessie begeleiden.

Heeft u een specifieke vraag die u graag beantwoord ziet? Dan ontvangen wij die graag bij uw aanmelding. Wij komen hier bij u op terug tijdens de kennissessie.

Programma seminar:

Ontvangst

Welkom

Aanvang seminar

Pauze

Vervolg seminar

Lunch

09:30 uur

10:00 uur

10:10 uur

11:10 uur

11:30 uur

12:30 uur

U bent te gast in het kantoor van Holla Advocaten te ’s-Hertogenbosch, gevestigd aan het Stationsplein 101. Wij organiseren de kennissessie met inachtneming van de maatregelen getroffen in verband met het Corona virus.

Wij verwelkomen u graag woensdag 9 september 2020.

Aanmelden of meer informatie ontvangen kan door een mail te sturen naar bart@franchiseadviseur.nl of door onderstaand aanmeldformulier in te vullen.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.