Skip to content

Hoe bepaal ik of het voorgestelde exploitatiemodel klopt?

Met gezond boerenverstand kom je een heel eind. Je kunt er ook voor kiezen experts mee te laten rekenen. Bovenal moeten de cijfers niet te rooskleurig zijn en een reële inschatting geven van hetgeen te bereiken is onder normale omstandigheden. Het is aan te bevelen dat zowel franchisegever maar u als kandidaat franchisenemer zelf ook een exploitatiemodel maakt. Zorg ook voor een liquiditeitsbegroting zodat u beeld heeft wat het effect is van investeringen op uw rekening courant. Denk hierbij ook aan btw afdracht.

Exploitatiemodellen gaan vaak uit van ideale situaties gericht op groei. De werkelijkheid is vaak ook anders, dat hoeft niet perse de schuld van een van beide partijen te zijn. Bespreek samen met franchisegever wat te doen bij afwijkende cijfers en ben realistisch. Papier is geduldig…

De cijfers van franchisegever zijn gebaseerd op ervaringen, die dienen in ieder geval als leidraad. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen exploitatie, laat u tijdig adviseren indien u twijfelt.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.