Skip to content

Cavesco

In 2006 schreef Peter van Eijl zijn plan voor een espressobar die hoogwaardige koffie bereikbaar kon maken voor het grote publiek. Het plan werd een boekwerk en de basis voor een nieuw concept: Doppio Espresso. Doppio Espresso is niet alleen een Italiaanse naam, maar heeft ook sterke banden met het land. De huismelange wordt er nog steeds ambachtelijk gebrand en de theemelanges worden er gecreëerd. Daarnaast komen ook vele vleeswaren uit Italië. Door de nauwe samenwerking met koffiebranders en thee-melanges kunnen zij de kwaliteit en versheid van hun producten controleren/garanderen/waarborgen. Ze bezoeken dan ook met regelmaat Italië om met hun leveranciers te overleggen en om inspiratie en ideeën op te doen (en om te genieten) van de Italiaanse koffiecultuur.

Jonge Ondernemersprijs

In 2010 zijn ze de trotse winnaar geworden van de Jonge Ondernemersprijs. De jury sprak lovend over Doppio Espresso vanwege hun visie, durf en doorzettingsvermogen. In relatief korte tijd is Doppio Espresso een kwaliteitsmerk op de koffiemarkt geworden. Een prestatie waar zij erg trots op zijn en hun motiveert.

Na de eerste vestiging in 2007 telt Doppio Espresso inmiddels zo’n 25 vestigingen. Dit aantal zal de komende jaren nog volop verder worden uitgebreid. Sinds 2021 zijn de franchisegevers van de koffie- en lunchformules Doppio Espresso (25 vestigingen), Chocolate Company (19 vestigingen) en Barista Café (23 vestigingen) gaan samen verder onder de naam Caféco. De zaken behouden in de nieuwe organisatie hun eigen naam en uitstraling.

Cavesco

Na de eerste vestiging in 2007 telt Doppio Espresso inmiddels zo’n 25 vestigingen. Dit aantal zal de komende jaren nog volop verder worden uitgebreid. Sinds 2021 zijn de franchisegevers van de koffie- en lunchformules Doppio Espresso (25 vestigingen), Chocolate Company (19 vestigingen) en Barista Café (23 vestigingen) gaan samen verder onder de naam Cavesco. De zaken behouden in de nieuwe organisatie hun eigen naam en uitstraling.

Sinds 2023 gaat Multivlaai verder onder de vleugels van Cavesco. Door middel van een partnerschap met koffiebranderij Single Estate Coffee Roasters en franchiseorganisatie MultiVlaai ontstaat een unieke positie met een brede basis voor zowel de formules als de betrokken franchisenemers op het gebied van patisserie- en koffiekennis.

Prijzen en Awards

  • Winnaar AD Koffietest 2008
  • Jonge Ondernemers Prijs van het Noorden 2010
  • Publieksprijs Jonge Ondernemers Prijs 2010
  • Publieksprijs Misset Horeca Koffie Top 100 2012
  • Beste Koffieketen Misset Horeca Koffie Top 100 2013
  • Best Coffee Chain Benelux – Allegra 2013
  • Publieksprijs Misset Horeca Koffie Top 100 2014
  • Best Coffee Chain West Europe – Allegra 2014
  • Publieksprijs Misset Horeca Koffie Top 100 2015

Franchising

Wat maakt een ondernemer nu een Cavesco franchisenemer? Passie voor kwaliteit, een drive om te winnen en discipline om constant te presteren! Cavesco richt zich op een niche waar kwaliteit de concurrerende factor is. Dit betekent dat onze franchisenemers onze passie voor het afleveren van een topproduct moeten delen. Betrokkenheid bij het product en net dat extra stapje zetten om gasten tevreden te stellen en kwaliteit te kunnen leveren, zijn hierbij van wezenlijk belang.

Facts & Figures

Branche

Food & Horeca

Startjaar

2007

Type samenwerking

Hard franchise

Aantal locaties

26

Inkoopverplichting

Centraal via contract leveranciers

Investering

Op aanvraag

Delen op social media

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast geworden en zie je jezelf staan in een eigen vestiging van één van de merken van Cavesco? Heb je passie voor het schenken en maken van de hoogste kwaliteit koffie en wil je die passie graag delen met je collega’s en gasten? Heb je altijd al willen ondernemen en je aansluiten bij een dynamische organisatie? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op.

Formule contactformulier

Naam(Vereist)
Adres
Blijf op de hoogte met de FranchiseAdviseur Nieuwsbrief!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.