Skip to content

Franchise in de 1,5 meter samenleving

De “anderhalve meter samenleving”. We moeten er aan geloven. Maar hoe doet u dit als franchiseondernemer? Wat zijn de opties? Wat is verplicht en wat juist niet?

Dinsdag 21 april geeft premier Rutte een persconferentie. Dan wordt pas duidelijk hoe de maatregelingen er na 28 april uitzien. Worden de maatregelen versoepeld? Mag de horeca weer open? En de kappers en schoonheidsspecialisten? En hoe moeten zij zich dan confirmeren aan die anderhalve meter? Er is nog niets zeker. Dus loop niet te hard van stapel met gekke anderhalve meter investeringen. Wel is het goed om voor uw franchiseformule in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn. Zo bent u straks startklaar om weer te heropenen.

Anderhalve meter

Bedenk hoe u die anderhalve meter kunt creëren binnen uw branche.
De ondernemers die open mochten blijven, hebben vaak snel en goed gehandeld. Misschien kunnen zij als voorbeeld dienen met hun maatregelen zoals afstandsstrepen op de grond en een maximaal aantal bezoekers.

In een restaurant kunt u het aantal tafels terugbrengen zodat er meer ruimte ontstaat. In een kapsalon kunnen misschien plexiglas platen geplaatst worden. Maar hoe gaat dat bij een opticien of een schoonheidsspecialiste? En is er nagedacht over toiletgebruik of contante betalingen? Gelukkig zijn de meeste ondernemers heel creatief en zijn franchisegevers hard aan de slag om het franchisebedrijf “anderhalve meter proof “te maken.

Kostenplaatje franchiseformule

Wat voor franchiseformule u ook heeft, we weten nog niet exact hoe de anderhalve meter maatschappij er uit gaat zien, en hoe we het moeten gaan bewerkstelligen. Toch is het zinvol om al serieus na te denken over de mogelijkheden. En niet te vergeten: het kostenplaatje in kaart te brengen. Want wat kost het om deze aanpassingen aan te brengen? Kopen we als franchiseformule gezamenlijk persoonlijke beschermingsmiddelen in en hoe beschrijf ik dit in mijn franchisehandboek? En nog belangrijker, wat gaat me dit straks opleveren? Minder tafels in een horecagelegenheid is minder omzet. Er komt dus veel meer bij kijken dan enkel een afstand creëren .

Franchisenemers betrekken

Franchise is samenwerken en succes delen. Betrek uw franchisenemers daarom bij uw plannen. Misschien hebben zij wel goede ideeën. Blijf met hen in contact. Dan kunt u samen met uw franchisenemers sterker uit deze strijd komen.

Aanpassen franchisehandboek aan de RIVM richtlijnen

Het zijn roerige tijden. Er wordt veel van ondernemers gevraagd. Wij helpen u daarom graag bij de aanpassingen die u straks wellicht moet gaan maken. Zo denken wij graag met u mee bij het aanscherpen van uw businessmodel. Of helpen u met het actualiseren van uw franchisehandboek zodat ook daar de RIVM-richtlijnen voor uw franchiseonderneming vastliggen.

Neem vrijblijvend contact met ons op 040 – 78 78 474 of mail naar info@franchiseadviseur.nl. Wij helpen u graag verder!
Wees creatief, ben goed geïnformeerd en houd hoop!
Een bezoek aan ons kantoor is mogelijk. Wij volgen de protocollen en kunnen de anderhalve meter waarborgen. Maar ook videobellen is een alternatief.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.