Skip to content

Formule Friday: Cygnus

Een succesvol bedrijf laten groeien via franchise. Hoe gaat dat in zijn werk? Op Formule Friday brengen wij een franchiseformule onder de aandacht. Deze week franchisegever Cygnus.

Wat doet Cygnus?

Cygnus is een franchiseorganisatie die MKB-ondernemers helpt bij zakelijke uitdagingen, waaronder bedrijfskundig advies, zakelijke financieringen, managementondersteuning en meer. De Cygnus adviseur is een financieel en strategisch sparringpartner. Zij vertalen de ambities van de ondernemer naar bedrijfsdoelstellingen en zorgen voor passende financieringen, in elke levensfase van de onderneming. In iedere fase is een ondernemer bij Cygnus aan het juiste adres. De adviseurs leveren praktische en blijvende resultaten, ongeacht de uitdaging.

Franchise, een fijne manier van samenwerken

We spraken Lisanne Brouns, marketing director bij Cygnus over hun franchiseformule: “We vinden franchise een fijne manier van samenwerken. Op die manier kunnen we de franchisenemer alle support bieden die ze nodig hebben om een goede praktijk op te bouwen.” Er gaat natuurlijk een uitgebreid traject aan vooraf bij de opstart van een franchiseformule. Lisanne vertelt hierover: “Het was een intensief traject die we met elkaar moesten doorlopen, maar Bart en zijn team hebben ons erg goed geholpen. We kregen veel ruimte om zelf na te denken over de keuzes die we moesten maken voor zowel onszelf als de franchisenemers en dit vonden we erg prettig. Ook vonden we het belangrijk om de franchisenemers erbij te betrekken voordat we het concept verder gingen uitrollen. De ideeën die wij hebben moeten natuurlijk ook aansluiten bij die van de franchisenemers.”

Wat doet De FranchiseAdviseur voor Cygnus?

Enige tijd geleden hebben we samen met Cygnus de schouders onder verdere professionalisering gezet. Zo is het franchisecontract geüpdatet en voorzien van de laatste bepalingen uit de franchise wetgeving en hebben we samen het franchisehandboek herschreven en beter laten afstemmen op de bepalingen uit het franchise contract. Daarna zijn we samen gaan werken aan groei en begeleiding van de franchisenemers. Zo voeren we oa de DISC analyse uit bij elke nieuwe franchisenemer en wonen we regelmatige vergaderingen bij.

Franchisenemer bij Cygnus worden?

Wil je franchisenemer worden bij deze unieke formule? Neem contact met ons op! Bel naar 085 019 6823 of stuur een mail naar naomi@franchiseadviseur.nl.

Ons advies biedt vrijheid en focus tegelijk.

Met commitment en een vooruitziende blik willen we waardevol voor je zijn. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Illustratie van een ijsvogel

Kies voor kennis.

Van veranderende wetten tot inspirerende verhalen: we houden je op de hoogte van alles wat er in de franchisewereld speelt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.